Бивш служител на МИ-6: Русия смята, че може да разруши ЕС

Бивш служител на МИ-6: Русия смята, че може да разруши ЕС Москва смята, че може да разруши Европейския съюз и че Русия е истинска заплаха за блока. Бомбата хвърли бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл в ексклузивно интервю за "Скай нюз".
По думите му руското ръководство смята, че е „във война“ с Великобритания и че руската враждебност към Запада се засилва все повече.
Кристофър Стийл, авторът на прочутото досие за Доналд Тръмп, който говори за първи път за медия след публикуването му, заяви, че Кремъл убеден, че е във война с Великобритания и нейните съюзници, но Лондон не отчита реално заплахата. Бившият шпионин твърди още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия срещу Великобритания, включително по време на референдума за Брекзит.
Става дума за постъпления от мръсни пари на Острова и инвестирането им в стратегически индустрии и опити за финансиране на кампании преди референдума за Брекзит и референдума за независимост на Шотландия.
Кристофър Стийл, който е работил за тайните служби в продължение на 20 години, включително в британското посолство в Москва, е смятан за един от най-добрите британски експерти за Русия.
Той сподели пред „Скай нюз“, че по време на почивка със съпругата му на Карибските острови около 18 месеца, след като името му се появява като автор на досието за Тръмп, е получил ясен знак от руското разузнаване, че е следен и предупреден, че не може да се укрие.
23.10.2021, 15:35 часа
454 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha