Експерт: Студените ръце са признак на сериозни заболявания

Експерт: Студените ръце са признак на сериозни заболявания Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените ръце може да сигнализират за здравословен проблем. При такъв симптом на първо място трябва да се разбере, защо се е появил, съобщава руския Пети канал.
Специалистът обясни, че в някои случаи студените ръце са физиологична норма – например в студено време при ниски температури на въздуха.
„Но ако ръцете са студени, независимо от сезона и температурата в помещението, това може да означава наличие на здравословни проблеми”, подчерта той.
Според Азатян студените ръце може да са признак на сериозни заболявания като атеросклероза и диабет. Освен това този симптом може да е сигнал за заболяване на щитовидната жлеза и други хормонални проблеми. Студени ръце има и при болестта на Рейно, когато е нарушено кръвообращението на на ръцете и краката; при пушачи и при пациенти с ниско кръвно налягане.
Причините за това могат да бъдат достатъчно много и за да се помогне на човек с такъв проблем, се препоръчва на първо място отказ от вредните навици, занимания със спорт и физическа активност, редовен контрол на кръвното налягане и на холестерина, препоръча лекарят. 
23.10.2021, 15:20 часа
822 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha