Решиха част от проблемите с водата в Лом /видео/

Решиха част от проблемите с водата в Лом /видео/ Кметът на община Лом д-р Георги Гаврилов поднесе във видео обръщение извинение на съгражданите си за десетките водни аварии, които бяха причината за честото спиране на водата в града и съседните села. В продължение на повече от две седмици екипи на „ВиК”-Монтана и Лом  извършваха аварийни ремонти на водопроводната мрежа в Лом и село Дори дол, където се намира помпената станция. Градоначалникът сподели, че проблемът е доста сериозен, но една част от повредите вече са отстранени.  
„Проблемите пред „Вик” са сериозни, защото не са решавани с десетилетия. В момента вие виждате, че във всички краища на Лом има много аварии. Направихме града буквално на швейцарско сирене, поради простата причина, че копаем заради повреди денонощно. В момента има още две аварии – на улиците „Иван Вазов” и „Кнез Иван Кулин”, по които ще се работи. Във високите части на града въобще не стига водоподаване или е недостатъчно, но се надявам то да се нормализира след ремонтните дейности в Добри дол”, каза кметът Гаврилов
До късно снощи продължиха ремонтните дейности в района на помпената станция в Добри дол. За да се гарантира подаването на достатъчно вода за Лом и нормално водоснабдяване бяха пуснати в експлоатация една от помпите в станция „Запад”, монтирано бе ел. табло и е пусната в действие още една помпа в станция „Изток“.
Днес кметовете на Видин и Лом, д-р Цветан Ценков и д-р Георги Гаврилов, ще обсъдят в Лом възможността за газифициране на двата града. Очаква се на срещата да бъдат набелязани конкретни стъпки по реализирането на този проект.

25.10.2021, 12:21 часа
888 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha