Спряха контрабанда на лекарство за 90 бона на "Капитан Андреево"

Спряха контрабанда на лекарство за 90 бона на "Капитан Андреево" Спряха контрабанда на лекарства за животни за 90 000 лв. на „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата.
На 1 ноември, на митническия пункт пристигнала товарна композиция с чужда регистрация, превозваща стока от Турция през България за Унгария.
По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в шкафове на полуремаркето митническите служители открили три кашона, съдържащи 60 опаковки от по 250 милилитра инжекционен разтвор.
Установено е, че контрабандно пренесеният медикамент представлявал ветеринарен лекарствен продукт, използван за лечение на инфекции при едри преживни животни и е на стойност 90 000 лева.
Контрабандираните медикаменти и товарната композиция са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.
60-годишният водач на товарната композиция е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.
03.11.2021, 13:55 часа
221 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha