Андрей Вълчев: Време е за антикризисни мерки за социална защита на гражданите

Андрей Вълчев: Време е за антикризисни мерки за социална защита на гражданите "След като държавата се върна на гражданите, е време за антикризисни мерки за социална защита на гражданите", заяви водачът на листата във Врачанско на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Андрей Вълчев.
"За съжаление останалите водачи на листи с шанс за влизане в следващото 47 Народно събрание избягаха от дебат, затова ще споделя тук предложенията ни, които са придружени с ясни разчети и може да подкрепите с №31 За Парламент:
- Запазване на добавките от 120 лв. за пенсионерите и в бюджета за 2022 г. и преизчисление на всички пенсии спрямо осигурителния доход от 2020 г.
- Помощ за първо, второ и трето дете, съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв.
- Държавна подкрепа с 10 хил. лв. за семействата с второ и трето дете, ако родителите са работили и са се осигурявали в последните две години. Мярката би струвала 100 млн. лв. 
- Увеличаване на детските надбавки до 15 % от МРЗ, считано от 1 януари 2022 г.
- Увеличаване на майчинските за втората година – изравняване с МРЗ.
- Безплатни детски градини и ясли за всяко дете. Мярката би струвала 200 млн. лв. годишно
- Увеличение на МРЗ, като за времето на кризата държавата да поеме частично тежестта за бизнеса (с разликата от 650 лева до размера, който бъде утвърден за времето от 1 януари до 30 април 2022 г.).
- Приемане на нормативна уредба за получаване на ваучери за храна, ток, вода, парно и газ на домакинства в затруднения, породени от енергийната криза.
- Приемане на нормативна уредба за получаване на ваучери за храна, ток, вода, парно и газ, детегледачки, неотложни битови ремонти, учебници и културен достъп за деца на самотни родители".

Излезте и гласувайте!

С №6 За Президент!
С №31 За Парламент!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
05.11.2021, 17:36 часа
1895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha