Цветан Василев: Делян Пеевски е бил помолен да напусне Дубай

Цветан Василев: Делян Пеевски е бил помолен да напусне Дубай Главният обвиняем по делото за фалита на КТБ Цветан Василев заяви в предаването "Въпросите" на TV1, че кандидатът за депутат от ДПС Делян Пеевски е бил помолен да напусне Обединените арабски емирства (ОАЕ). Той добави, че има информация, че Пеевски се опитва да си отвори нови банкови и офшорни сметки в други страни от региона, но това нямало как да се случи.
"Забележете, че Пеевски е започнал с офшорните си фирми основно след фалита на КТБ. Той е силно притеснен от санкциите, наложени му по закона "Магнитиски" и прави неистови опити да се спаси, но няма шанс. Най-сигурното място за него е в България, където основните му козове са прокуратурата и в частност Иван Гешев, както и Антикорупционната комисия", каза Василев.
Той уточни, че Пеевски трудно може да си открие сметки в други държави, тъй като след санкциите по "Магнитски" "нито една банка няма да се експонира пред американците, за да защити санкциониран от тях". Цветан Василев каза още, че има информация, че срещу кандидата за депутат от ДПС се водят две разследвания в Европа.
По думите му Пеевски има скрито участие във фирмата "Сиела Норма", която доставя машините за гласуване. Според него той има влияние във фирмата, като дори изрази мнение, че печалбата от даването на машините под наем се разпределя някъде, но не уточни какво има предвид. Василев уточни, че се познава отдавна със собственика на фирмата Веселин Тодоров.
10.11.2021, 19:47 часа
1457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha