Северна Македония вече е напълно военно интегрирана в НАТО

Северна Македония вече е напълно военно интегрирана в НАТО С подписване на съвместна декларация с НАТО официално завършва процесът на военно интегриране на Република Северна Македония в командните структури на алианса, съобщава агенция МИА.
За тази цел в страната ще бъде командващият Върховното съюзническо командване на НАТО за трансформацията генерал Филип Лавин, който ще има срещи в министерството на отбраната с министър Радмила Шекеринска и в Генералния щаб с началника му генерал-подполковник Васко Гюрчиновски.
Освен приключването на процеса на военна интеграция в структурите на НАТО тема на официалните разговори ще бъдат и дейностите в процеса на трансформация и модернизация на армията в изпълнение на целите на НАТО и запознаване с планираните учения на армията в идния период.
Генерал Филип Лавин ще има срещи с премиера Зоран Заев и с президента Стево Пендаровски, при когото ще се състои и церемонията по подписване на съвместната декларация за интеграция на Република Северна Македония в структурите на НАТО.
16.11.2021, 13:18 часа
159 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha