ПП започна преговори за кабинет с ДБ, БСП и ИТН

ПП започна преговори за кабинет с ДБ, БСП и ИТН Първата политическа сила "Продължаваме промяната" вече започна преговори за кабинет с останалите партии.  Това съобщи Даниел Лорер, който бе водач на листата във Варна. 
"Днес говорим с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме".
БСП вече потвърди, че ще участва в разговорите, след като Корнелия Нинова е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев.
"Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство! Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство". Припомняме, че по-рано днес обаче соцлидерката подаде оставка.  
Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдиха пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.
Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори - нещо, което победителите в изборите обещаха още в изборната нощ.
Партия "Възраждане" би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с "Продължаваме промяната" само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Ковид-заразата, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов:
"Преди да започнем разговори, ние искаме да разберем ще отпаднат ли всички ограничителни мерки; ще отпадне ли изискването децата ни да бъдат тествани, защото ние искаме децата ни да се върнат в училище".
От "Продължаваме промяната" категорично не приемат условието на "Възраждане", посочи Даниел Лорер.
16.11.2021, 16:38 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha