13 навика, които вредят на връзката

13 навика, които вредят на връзката Започвайки нова любовна връзка, ние имам е куп очаквания към партньора ни, както и той към нас. От друга страна всеки има своите навици в любовта, някои добри, други – напълно разрушаващи взаимоотношенията. Вижте 13 лоши навика, които истински вредят на връзката ви:

Постоянно се заяждате с партньора си.

Избягване на преки конфронтации, но това означава, че не сте напълно открити с партньора си и не му споделяте кога и какво не е наред.

Говорите негативни неща за семейството и приятелите на партньора си.

Опитвате се да инициирате промени в партньора си, имайки и нереалистични очаквания, карайки го често да излиза от зоната си на комфорт.

Редовно нарушаване на обещанията. Вие вашите или партньора неговите. Навик, който ви вкарва в едно постоянно разочарование.

Сравняване на партньора си с другите. Независимо дали го правите съзнателно или несъзнателно, лош навик е да сравнявате настоящия си партньор с ваши бивши или настоящи на ваши колежки, приятелки.

Твърде много телевизия, мобилни телефони и други устройства, докато половинката ви е край вас. Има моменти, в които е хубаво да поговорим с любимия човек и нищо да не ни разсейва.

Често критикувате партньора си. Избягвайте да правите груби коментари за външния му/ѝ или да се изказвате по всякакъв начин негативно за него/нея. Лош навик, който може да струва връзката ви.

Следите дали партньорът ви ще повтори грешки от миналото, готови при всеки спор да му ги напомните. Доста стресиращ за вас навик. Ако постоянно се съмнявате в човека до вас, как бихте могли да имате щастлива връзка?

Спорите, карате се с партньора си публично. Пред непознати, познати, роднини децата... ситуация, която е лоша за вас, хората край вас и обикновено се превръща и в лош навик за връзката ви.

Преследване и следене на любимия човек. Има ли причина? Доколко тя е оправдана, защото болезнена ревност не означава любов.

Игнориране на здравословна обратна връзка от партньора ви. Има и градивна критика, която цели да ни предпази. Или пък ако сами сте поискали мнението на половинката си и то не ви харесва, не бива да изпадате в драми.

Не обсъждате сексуалния ви живот, вашите желания, фантазии, удоволствия. Лош навик, който се отразява на интимността, а тя не се крие само в секса, а и в споделянето, допускането на човека когото обичаме до нашата душа.
25.11.2021, 11:00 часа
798 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha