Прокуратурата: 140 преписки са образувани от началото на предизборната кампания

Прокуратурата: 140 преписки са образувани от началото на предизборната кампания Дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на постъпващата от прокуратурите в страна информация за извършени престъпления и нарушения, свързани с провеждания втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21.11.2021г., предоставя следната актуализирана информация:
От стартиране на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 14 часа на 21.11.2021г. общият брой на преписките е 140, а образуваните досъдебни производства за същия период са 29.
По апелативни райони разпределението на наблюдаваните производства е, както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна – 9, АП Велико Търново - 1.
С оглед липсата на достатъчно събрани от страна на органите на МВР данни за извършено престъпление, са постановени общо 109 отказа за  образуване на досъдебно производство във връзка с вота за президент и вицепрезидент.
Продължава работата на създадените областни междуведомствени звена с цел противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите. 
След обработка и обобщение на постъпващите и към момента данни, дежурното звено към Върховна касационна прокуратура ще предостави допълнителна информация.
21.11.2021, 16:14 часа
474 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha