Затвор за двама от Врачанско, седнали зад волана пияни

Затвор за двама от Врачанско, седнали зад волана пияни Районна прокуратура-Враца приключи делото срещу 36-годишния В.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта по чл. 343б, ал. 2, вр. ал.1 от НК.
През нощта на 18.09.2021 г. подсъдимият В.В. управлявал лек автомобил, м. „Фолксваген“, по ул. Освобождение” в Криводол. По надлежен ред било установено, че водачът шофира под влияние на алкохол – 1.47 промила.
В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че през 2019 г. той е бил осъждан за същото престъпление.
Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура-Враца, което съдът е одобрил. Определено му е наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 400 лева.
По делото срещу 23-годишния Р.Д. е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.
На 19.05.2021 г. подсъдимият управлявал лек автомобил без шофьорска книжка, в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.
Няколко месеца по-късно, на 15.09.2021 г., подсъдимият Р.Д. извършил три престъпления. На път от Криводол за с. Ракево той управлявал лек автомобил, м. „Опел“, след употреба на алкохол, след като е бил осъждан за същото престъпление. С химическа експертиза било установено наличие на 2.76 промила алкохол в кръвта на водача. Освен това превозното средство не било регистрирано по надлежния ред, като Р.Д. служил с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.
Между защитата на подсъдимия Р.Д. и Районна прокуратура – Враца е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. 
Определенията на съда и по двете дела имат последиците на влезли в сила присъди.
 
24.11.2021, 16:49 часа
1799 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha