Ценко Чоков прокопал общинския път в Галиче, оставил хората без достъп до земите им

Ценко Чоков прокопал общинския път в Галиче, оставил хората без достъп до земите им

Седмица преди Върховният касационен съд да се произнесе окончателно за присъдата на Ценко Чоков, бившият кмет на врачанското село Галиче отново се развилня, научи BulNews.
Със собствения си багер Чоков прокопал общинския земен път, водещ от селото към съседното с. Липница и имотите на повечето от неговите опоненти и свидетели по делото му.

Бандит прокопа общински път в Галиче

С дълбокия изкоп на пътя Чоков прекъснал достъпа на съселяните си до обработваемите им земи и няколко рибарника в района.
Засегнатите веднага уведомили полицията и кмета на Галиче Страхил Стоянов. Разпитаните свидетели от селото потвърдили, че именно Чоков разкопал общинския път, но според съобщението на районното управление в Бяла Слатина неправомерните действия били извършени от неизвестно лице.
Припомняме, че на първото си заседание миналия месец Върховният касационен съд не се произнесе по обжалваните присъди на бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и още трима осъдени. Всички бяха поискали ревизия на присъдите си и ново разглеждане на делото от Апелативния специализиран наказателен съд.
През 2018 г. специализираният съд реши, че Ценко Чоков е виновен по обвиненията отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж. Но е невинен за лихварство и ръководене на престъпна група. Той получи четири години и шест месеца затвор. Синът беше наказан с 4 години за лихварство, побой и закана за убийство.
През април тази година апелативният спецсъд увеличи присъдите - 5 години затвор за бащата и 7 години затвор за по-малкия му син. Делото във ВКС миналия месец бе отложено за 2 декември, след като адвокатът на обвиняемия Димитър Каменов не се яви пред съда.

26.11.2021, 12:29 часа
4803 1
Коментари

ПОТЪРПЕВШ

26.11.2021, 17:17 часа
И КЪ НЕ СЕ НАМЕРИ НЕКОЙ С ТОПКИ ДА ЗАКОПАЕ БАГЕРИСТА С ТРАКТОРА БАРАБАР.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha