Изписаха двама от пострадалите при тежката катастрофа на АМ „Струма“

Изписаха двама от пострадалите при тежката катастрофа на АМ „Струма“ Започна поетапното изписване от "Пирогов" на седемте души, които успяха да се спасят от горящия северномакедонски автобус на АМ „Струма“. Състоянието им е стабилно.
Днес бяха освободени двама души, чието състояние е било най-леко. От "Пирогов", където те бяха настанени, съобщиха, че д-р Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е предала пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония. Те ще бъдат транспортирани с линейки до болница в Скопие.
За пострадалите се полагаха необходимите медицински грижи от деня на постъпването им в "Пирогов". Седмият пациент, който е претърпял операция в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-късно - и в Клиниката по неврохирургия, е в стабилно състояние, без промяна от вчера, информират от болницата.
В понеделник се очаква да бъдат изписани още двама души, във вторник - също двама и в сряда - още един.
„Имахме среща с няколко компании, които ще бъдат ангажирани с превозването, а през следващите дни планираме и срещи със семействата, за да разберем техните искания за предаване на телата“, каза македонският външен министър Османи.
Раненият сръбски гражданин ще бъде откаран в Сърбия, а македонските - в Скопие, като организацията по транспортирането им е поверена на министерството на здравеопазването, заяви още Буяр Османи. Пострадалите ще бъдат настанени първо в лечебни заведения, докато не се прецени, че могат да бъдат освободени за домашно лечение.
Припомняме, че трагичният инцидент стана малко след 2 часа през нощта на 22 срещу 23 ноември. От общо 52 пътници в автобуса, едва 7 души успяха да се спасят и бяха откарани в болница. Хората са се връщали от екскурзия от Турция към Република Северна Македония. За момента две са основните версии, по които се работи - човешка грешка и техническа неизправност. Властите и на двете държави са ангажирани със случая. 
27.11.2021, 15:26 часа
268 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha