Хотелиери и ресторантьори са в стачна готовност заради мерките срещу коронавируса

Хотелиери и ресторантьори са в стачна готовност заради мерките срещу коронавируса Хотелиери и ресторантьори в страната са в стачна готовност заради COVID мерките. От туристическия бранш са категорични, че искат PCR тестове да бъдат премахнати. Това трябва да стане за ваксинираните туристи от Гърция при влизане в нашата страна. Ресторантьорите пък настояват взимането на проби за изследване за коронавирус да стане безплатно.
Елица Вачева е собственик на туристическа агенция в Русе. В момента тя полага неимоверни усилия да се задържи на пазара.
Тя обясни, че бюджетът им идва основно от екскурзии в чужбина и като пример за дестинация тя посочи Румъния. Но в момента на връщане трябва да си си направил PCR тест. Това спира хората да искат да се включат в подобни екскурзии. Така туристическата агенция на Елица Вачева няма приходи от никъде.
Петър и Роси Бойчеви също страдат от отлив на туристи. Те развиват селски туризъм в село Леденик, което се намира в близост до Велико Търново.
Сега приемат гости само със „Зелен сертификат“, но те са значително по-малко.
Затова хотелиери и ресторантьори казват, че са на ръба. Те са категорични, че мерките, които предприема държавата, са крайно недостатъчни.
От Сдружението на хотелиерите в Сандански вече са изпратили писмо с искане за отмяна на тестовете. И заплашиха, че ако това не се случи, те ще излязат на протест.
От своя страна служебният министър на туризма Стела Балтова реагира и предложи да се проведе диалог по въпроса.
28.11.2021, 15:44 часа
561 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha