Изграждат ново COVID отделение в общинската болница в Лом

Изграждат ново COVID отделение в общинската болница в Лом Ново отделение за лечение на болни от COVID-19 ще бъде изградено в общинската болница "Свети Николай Чудотворец" в Лом, съобщи кметът на крайдунавския град Георги Гаврилов.
Отделението ще се помещава в отделна сграда, която ще бъде на територията на болницата. То ще бъде оборудвано с всичко необходимо за лечение на пациенти с коронавирус.
Финансирането на новата сграда е осигурено с постановление на Министерския съвет, по което на община Лом са отпуснати 658 259 лева, от които 98 739 лева са предвидени за субсидиране на пътническите превози по междуселищни автобусни линии. По предложение на общинското ръководство, общинският съвет в Лом е одобрил 500 000 лева от средствата да бъдат предоставени като капиталов трансфер на МБАЛ "Свети Николай Чудотворец", която е 100 % общинска собственост.
От началото на пандемията в болницата в Лом са лекувани над 2000 пациенти с COVID-19. Освен от община Лом, са приемани и хора от много други общини от областите Монтана и Видин, уточни Гаврилов.
29.11.2021, 12:18 часа
956 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha