Асоциацията на топлофикациите прогнозира скок на цената на парното и топлата вода с 50% от догодина

Асоциацията на топлофикациите прогнозира скок на цената на парното и топлата вода с 50% от догодина Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.
„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев в „Тази сутрин“.
Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени.
Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.
Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.
Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
30.11.2021, 09:29 часа
544 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha