Съдът в Лом наказа със 7 месеца затвор шофьор, управлявал нередовна кола без книжка

Съдът в Лом наказа със 7 месеца затвор шофьор, управлявал нередовна кола без книжка Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия А. Ц. К. за наказание 7 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за извършени от него две престъпления - управление на моторно-превозно средство /МПС/ без надлежна регистрация и без свидетелство за право на управление.
На 1 ноември 2020 г. служители на МВР спрели за проверка в Лом А. Ц. К., който шофирал „Фолксваген Пасат“ и установили, че автомобилът, собственост на друг гражданин, не е регистриран и е с поставени транзитни регистрационни табели, които са с изтекъл срок, валиден до 28 август 2020 г. Проверката  констатирала още, че А. Ц. К. управлява автомобила и без да притежава свидетелство за управление на МПС, при това само месец след като е наказван за същото по административен ред. Няколко месеца преди това органите на МВР заловили А. Ц. К. да шофира без книжка, за което му е бил съставен акт и на 23 септември 2020 г. му е било връчено наказателно постановление на Началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Монтана,  което е влязло в законна сила на 1 октомври 2020 г.
Пред съда подсъдимият А. Ц. К. - с основно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ за срок от 7 месеца за управлението на нерегистрирано  МПС и още едно наказание - 7 месеца „Лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим, за управлението на автомобил без свидетелство за право на управление след като е наказван за същото по административен ред и от това наказание не е изтекла една година.
Съдът наложи на А. Ц. К. едно общо наказание – най-тежкото от двете – 7 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.
 
30.11.2021, 14:49 часа
1235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha