Не пак, а отново: Километрична опашка от ТИР-ове се изви на околовръстния път на Видин /снимки/

Не пак, а отново: Километрична опашка от ТИР-ове се изви на околовръстния път на Видин /снимки/ Отново километрична опашка от ТИР-ове се образува на околвърстния път на Видин, съобщиха пътуващи по трасето.
Причината, според водачите, е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на "Дунав мост" 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители.
"Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа докато премина моста. Много бавно се работи, когато решат, могат да я изчистят тази опашка, когато не решат - не. Всичко е от организацията и работата. 8-9 часа ще чакам тук. Всичко е заради кантарите, които сега ги направиха - бюрокрация, "златната кокошка" не може да я махнат. Махнат ли кантарите, ще върви бързо. Преди няколко седмици разделиха преминаването през кантарите на Европейски съюз и Турция, тогава опашки нямаше. Но сега върнаха старото положение, задължиха всички, дори и малките камиони, да минават през тях и вижте какво стана", заяви пътуващ по трасето. 
Според ръководителя на дружеството, което стопанисва моста при Видин-Калафат - Людмил Димитров, причината за опашките от ТИР-ове е увеличеният трафик. 
"Причините са както и предишните пъти- увеличеният трафик и граничният контрол от страна на Румъния. Румънската страна отпусна допълнителни разрешителни за турски камиони и в момента целият трафик е към "Дунав мост" 2. Същевременно и контролът от румънските гранични власти продължава да е 100%", сподели той. 
Заради изчакващите да преминат границата камиони, движението по част от околовръстния път на Видин се осъществява в едното платно.
01.12.2021, 14:29 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha