Прокуратурата: Убитият край Бяла Слатина Веселин е извадил оръжие

Прокуратурата: Убитият край Бяла Слатина Веселин е извадил оръжие До края на деня двамата задържани за убийството на 17-годишно момче от Кнежа се очаква да бъдат привлечени като обвиняеми, съобщи пред медиите днес зам.-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски. Той обясни, че единият от задържаните вече е с наложена мярка за задържане за 72 часа, предстои такава да бъде наложена и на другия заподозрян в убийството. След това ще се пристъпи и към вземане на постоянна мярка за арест.
Според представените днес факти престъплението е извършено в нощта на 28 срещу 29 ноември около полунощ. Сигнал в полицията за изчезналия младеж е подаден от неговите родители във вторник.

Извънредно! Намериха труп край Бяла Слатина, има задържани

Според разследващите, убитият не се е познавал с двамата задържани, които са на около 20-21 години. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно.
"При връщането към Кнежа в автомобила възниква конфликт", коментира прокурор Пачевски. По думите му обвиняемите са заявили, че пострадалият е проявил агресия. Убийството е настъпило в резултат на удари с дървен предмет, тип бухалка.
"Няма данни за напрежение както в Кнежа, така и в Бяла Слатина", категоричен бе комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен.
Според него убийството не е битово, извършено е по жесток начин. Той обясни, че според събраните данни до момента, 17-годишният е провокирал своите спътници с предмет, който е наподобявал огнестрелно оръжие. Не се знае дали побоят е започнал в автомобила.
Задържаните не са криминално проявени. Само единият има средно образование. Не работят, на единия родителите са в чужбина, а на другия бащата живее в Бяла Слатина, а майката - в София, добавиха разследващите.
Работи се по няколко версии за тежкото криминално престъпление.
02.12.2021, 16:22 часа
8208 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha