Граничари задържаха руски кораб с пиян екипаж

Граничари задържаха руски кораб с пиян екипаж Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск в Балтийско море руския сухотоварен кораб "Руслана".
Според информацията корабът, собственост на транспортна компания от Санкт Петербург, "се е движел със скорост 11 възела направо към плажа на остров Собешевски извън определения воден път".
Инцидентът е станал в събота около 4 часа местно време /5 часа българско време. Екипажът не е отговорил на повикванията от граничните служби и спасители и граничари са тръгнали към кораба. На километър от плажа товарният кораб е направил завой на 180 градуса, избягвайки засядане.
"Руският кораб, плаващ от Клайпеда, в последния момент избегна да заседне край бреговете на остров Собишевски в залива на Гданск", информира порталът.
В информацията се твърди, че капитанът на кораб и двама офицери са били пияни. Според полските медии корабът е бил задържан и в Полша е образувано производство с участието по-специално на Морската администрация в Гдиня заради инцидента. Според портала Marine Traffic в момента корабът се намира в пристанището на Гданск.

*Снимката е илюстративна
05.12.2021, 16:16 часа
439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha