РУО-Враца отбелязва Деня на младия учител

РУО-Враца отбелязва Деня на младия учител Регионалното управление на образованието - Враца обявява 7 декември 2021 г. за Ден на младия учител.
В навечерието на 8 декември - един от любимите празници на всички, минали през студентските скамейки, ще покажем своята подкрепа за младите хора, избрали благородната мисия Учител.
По данни от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование в началото на учебната 2021/2022 година в училищата от област Враца работят 165 педагогически специалисти на възраст до 35 години, които имат до 3 години учителски стаж. Още 78 са младите учители в детските градини.
В писмо до директорите на образователните институции от област Враца Регионалното управление на образованието покани ръководствата на училища и детски градини, в които работят млади учители, преди обяд на 7 декември, когато учителите са на работните си места, да изразят по подходящ начин своята подкрепа. От 14 часа на 7 декември в залата на III етаж на РУО - Враца ще започне тържествено събитие с участието на ограничен брой учители, което ще се излъчва на живо чрез фейсбук групата „Регионално управление на образованието - Враца“.
„С цел методическо подпомагане на младите учители сме подготвили документ с важни акценти от нормативната уредба. За приобщаването на младите колеги към учителската професия ще послужи „Малка книжка за младия учител“ в електронен формат, съдържаща практически съвети и емоционални послания. Тези материали ще бъдат изпратени във всяко школо, в което работят млади учители. Надяваме се този ден да се превърне в празник не само за младите педагози, а и за цялата учителска общност от региона“, каза Лорета Колева, началник на Регионалното управление на образованието - Враца.
05.12.2021, 17:02 часа
1309 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha