Куриоз! Мъж от Монтанско издаде съпругата си в полицията заради 50 лв.

Куриоз! Мъж от Монтанско издаде съпругата си в полицията заради 50 лв. Мъж от Монтанско е издал съпругата си в полицията заради 50 лв., научи агенция BulNews.
В изборния ден Луси Димитрова от монтанското село Ерден получила 50 лв. от свой съселянин с инициали С. И., за да даде избирателния си глас в полза на определена политическа партия и кандидат-президентска двойка, като посочи казаните от него номера.
Жената приела, като мотивите ѝ били, че има 3 деца и има нужда от тях. След като гласувала, Луси получила паричната сума в присъствието на съпруга си, за когото обаче 50 лв. нямало. Причината била, че Сергей, за когото се твърди, че е раздавал парите, се страхувал, че той “ще го изкаже”.
Обиден и ядосан от пренебрежителното отношение, съпругът на Луси издава Сергей на полицията. Така, без да иска, уличава в престъпление и съпругата си.
Мъжът отказа коментар пред камера, а набеденият за търговец на гласове отрича всичко.
“Как ще ѝ дам на Луси, като тя не знае да чете и да пише? Тя е неграмотна! Как ще ѝдам на тая, нека си напише трите имена, да видим дали може да пише!”, каза Сергей Илиев.
Обвинението на районната прокуратура срещу него е за престъпление против политическите права на гражданите. Установено е, че е дал сумата от 80 лв. на две лица, за да гласуват с определена бюлетина.
Делото е насрочено за януари.
 
19.12.2021, 12:31 часа
4520 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha