"Старт М" /Криводол/ стана отборен първенец в рали кроса за 2021 г.

"Старт М" /Криводол/ стана отборен първенец в рали кроса за 2021 г. АСК "Старт М" /Криводол/ стана отборен шампион в раликроса за 2021 година.
В крайното класиране вторият тим на криводолчани е трети, а третият- седми. Второто и пето място заеха пилотите на "Жико моторспорт" /Видин/. Само две състезания от заявените четири се проведоха през изминалата година. Домакини бяха Ловеч и Криводол.
Президентът на "Старт М" инж. Спас Спасов е доволен от представянето на пилотите си:
"За поредна тежка година в нашия спорт ние се представихме добре. Получаваме пак шампионската титла при отборите, получаваме доста отличия при пилотите, така че не мога да не бъда доволен. За съжаление тази година успяхме само два кръга да проведем в раликроса. Дано нещата да се подобрят, да има повече разбиране към нашия спорт и да получим повече помощ от институции, от федерацията и т.н., за да можем да провеждаме по-нормално нашите състезания и да гледаме по-често нашия спорт."
Пилотите на "Старт М" Иван Живков–Пожарния, Мирослав Цветанов–Бомбата и Емил Минчев, и тримата от Монтана, заеха призовите места в най-силния клас в "Дивизия 1".
"Там определено сме доста силни. Разполагаме с доста автомобили в тази дивизия. Много атрактивна дисциплина, но и доста скъпа."
В Дивизия 2 победата е за дебютанта от "Жико моторспорт" Видин Ивайло Здравков, следван от представителите на Ботевград, баща и син Светослав и Цветан Микови. Георги Василев от "Старт М" е пети.
"Тази година пилот на "Жико" спечели там титлата. Имаме трима пилоти, които се представят добре в тази дисциплина, но за съжаление нито един от тримата не успя да участва и в двете състезания, заради това не сме и по-напред в класирането. Пламен Цветанов след повреда в първия старт не участва във втория."
В "Дивизия 3" има нови шампион и вицешампион. Това са представителите на криводолския тим Любослав Бойков и Ивайло Иванов. Трети остана Недялко Неделков от видинския тим.
"Фаворитите в кози клас реално участваха само в по едно състезание. Ако участваха и другите наши автомобили, поне до четвърто място щяха да са наши. Така че съм супер доволен от представянето в Дивизия 3"
За 2022 година "Старт М" /Криводол/ ще заяви провеждането на състезания в Криводол и на пистата в бойчиновското село Мадан, каза инж. Спас Спасов:
"Пак ще заявим две състезания, да се надяваме, че тази година ще можем да ги изпълним. Имаме огромно желание да направим състезание в Мадан, но всичко зависи от финансовата част. Дано тази година затвърдим шампионската си титла и нашите състезатели да стават все по-успешни."

Снимката е илюстративна.
02.01.2022, 16:09 часа
895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha