Лекар разказа ужасяващи подробности за жестокия побой над баба и внуче в Монтана, детето е в критично състояние

Лекар разказа ужасяващи подробности за жестокия побой над баба и внуче в Монтана, детето е в критично състояние

Лекар разказа ужасяващи подробности за жестокия побой над баба и внуче в Монтана, състоянието на детето е критично.
Припомняме, че 66-годишен мъж преби брутално с метална тръба съпругата си и тяхното 6-годишно внуче, след което избяга и опита да се самозапали.

Какво се случва в Монтана?! Дядо преби жената и внучето си с метална тръба, опита да се запали

Инцидентът станал в жилищен блок, където живеело семейството, а внучето им било на гости за празниците. Щом чули силните крясъци, съседите подали сигнал на тел. 112.
На място пристигнали линейка и пожарна. Мъжът избягал през прозореца. Пожарникарите разбили вратата и намерили жената да лежи в локва кръв в спалнята и в безсъзнание, а детето стояло в креватчето. 
"Те са много кротко семейство, не знам какво е станало", разказва съседка. 
След като избягал от дома си, мъжът се качил на колата си, отишъл на околовръстния път на града и опитал да се самозапали. Човекът е спасен, а автомобилът е изгорял до основи. 
Мъжът е задържан за 24 часа в болницата, а по случая е образувано досъдебно производство, като все още се изясняват причините за жестокостта.
Жената и внучето са настанени в реанимацията на монтанската болница. Детето е в критично състояние, бъбречната функция е силно влошена.
"Терминално е състоянието на детето, почти няма какво да се направи за него", коментира д-р Александър Иванов. 
"Баба му е стабилна, контактна, но все още е с опасност за живота", допълни той.
"Когато ги докараха при нас, детето беше в крайно тежко състояние, в кома, с много тежка фрактура, с тежък мозъчен кръвоизлив, размачкана мозъчна тъкан. Бабата също беше с фрактура на черепа, с около двайсетина разкъсно-контузни рани по главата", коментира д-р Красимир Каменов. 
"Дядото има изгаряния около 35-40%. Той е обработен и приведен в клиниката по изгаряния в Пирогов. Детето беше оперирано, бабата също. Лекарите работиха в екип, бързо, всичко беше направено своевременно, но за съжаление травмите при детето напрактика са несъвместими с живота", допълни той.
"Според мен при дядото е настъпил психически момент някакъв, който не е лекуван или не е знаел, че има проблем. Такава крайна жестокост спрямо дете... то е на 6 години, то е едно красиво и добре гледано дете. Нямам отговор", посочи лекарят.

*Снимката е илюстративна

03.01.2022, 10:05 часа
7054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha