Страхотни подмладяващи маски за лице с краставица

Страхотни подмладяващи маски за лице с краставица Не е тайна, че в съдържанието на краставиците има основно вода, солидно количество свободни органични киселини, както и по малко от някои витамини и минерали. Това обяснява разкрасителното действие, което зеленчукът притежава.
Нанесена върху проблемната зона, краставицата успокоява кожните раздразнения и лекува обриви, намалява неприятния ефект на слънчевото изгаряне, справя се безпроблемно с подпухнали и уморени очи, стяга порите и освежава.
Домашните маски с краставица хидратират и подхранват кожата, правят я нежна на допир и я подмладяват, като изглаждат бръчките.
Красотата и свежото излъчване със сигурност не включват подпухнали очи. Елиминирайте проблема като поставите резени от краставица върху проблемната зона за 15 минути.
С помощта на сок от краставица може да се справите и с неприятните черни точки и пъпки по лицето. За целта с масажни движения нанесете сока от една краставица по цялото лице и оставете да изсъхне. След това измийте първо с топла, след това със студена вода и попийте с памучна кърпа.
Освежаващата маска с краставица прави кожата по-красива и сияйна. Миксирайте сок от една краставица, 1 белтък и 2 с.л. лимонов сок. Нанесете лосиона върху лицето и изчакайте да подейства 15-тина минути. След това изплакнете.

Красив съвет: Използвайте сока от една краставица като ежедневен тоник за почистване на лицето.

Маска с краставица с подмладяващ ефект
Смесвате половин обелена краставица, вътрешната част на половин авокадо, 1 белтък и 2 с.л. мляко. Оставете маската в хладилника за 30 мин., докато се охлади, и след това нанесете по лицето и шията. Изчакайте да подейства 25 мин. и изплакнете, като редувате топла със студена вода.

Домашен ексфолиант за тяло
Пасирайте 1 краставица и 1/2 ч.ч. листа от мента. В сместа добавете 250 г кафява захар и 20 мл зехтин. Поставете ексфолианта в стъклен буркан и го съхранявайте в хладилника.

Маска срещу тъмни кръгове под очите
Пасирайте една краставица и един морков. Нанесете пюрето в зоната под очите и оставете да подейства 20 мин. Накрая изплакнете с хладка вода.

Красив съвет: Натопете няколко памучни тампона в купа със сок от краставица.
Притиснете тампоните между дланите, за да ги отцедите внимателно. Поставете тампоните в найлонов плик и ги дръжте в хладилника. Използвайте тампоните през седмицата, когато усетите, че очите ви са уморени и се нуждаете от 10-минутен релакс.
15.01.2022, 09:29 часа
709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha