Разкриха подробности за жестокото убийство в Люлин

Разкриха подробности за жестокото убийство в Люлин Преди дни България бе потресена от едно убийство в столичния квартал „Люлин“.
Трагедията се разигра на 9 януари. Малко след 22 часа Илиян и негови близки приятели празнували най-хубавия повод - раждането на дете. Излезли на игрището и изстреляли фойерверки. Заради тези няколко минути на заря се стигнало до скандал, нападение и убийство. А за жестокото престъпление бе заподозрян Денис Ал Гази - мъж на 23 години, който живее в блока до игрището. Причината - ядосал се на шума. Заподозреният за убийството, обаче, изчезна. Два дни полицията го издирваше на национално ниво. На 11 януари той сам се предаде.
А в петък обвиняемият се изправи пред съда. И бе решено - да остане за постоянно в ареста. Според събраните до момента по делото доказателства, обвиняемият еднократно намушкал с нож жертвата и така умишлено го умъртвил.
Вътре в съдебната зала стана ясно и какво са разказали свидетели. А именно, че когато на 9 януари Денис отишъл при Илиян и приятелите му, бил ядосан и крещял, че ще избие всички. Тогава се стигнало до спречкване. 23-годишният мъж извадил нож и намушкал Илиян в шията, след което избягал. Пред съда Денис каза, че е действал при самозащита. Твърдение, което свидетели и обвинение отричат, посочва NOVA.
„Като излязат експертизите, ще се разбере коя от двете тези е по-добра”, заяви адвокатът на Денис - Мирослав Христов.
В съдебната зала Денис каза и, че не се е укривал, а се притеснявал за живота си. И искал „нещата да утихнат и тогава да се предаде в полицията”.
23-годишният мъж е осъждан за наркотици, като в момента е в изпитателен срок. А според съда, има данни за други агресивни прояви от страна на Денис.
За това, че и преди е бил агресивен, твърдят и в социалните мрежи. Където се появиха видеа, на които се твърди, че на тях е именно обвиняемият.
Засега Денис остава в ареста. Решението не е окончателно. Ако бъде признат за виновен, може да влезе в затвора за до 20 години.
„От това, което разбрах за извършителя на престъплението, това е един закономерен път, през който бавно и закономерно стигаш до финала на тази насока, в която си започнал да се развиваш. Явно години не е получавал санкции за поведението си, за нещата, които прави. Вероятно е получил усещане за безнаказаност“, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров.
„Ако прибавим към това и наркотици, нещата стават непредсказуеми като поведение и предсказуеми за това какво може да се случи”, допълни експертът.
Журналистът Павел Владимиров, пък, познавал жертвата - Илиян. Двамата са членували във фенклуба на „Ювентус” в България.
„Всичко правеше със сърце и душа и се дразнеше на онези, които не го правиха”, разказа Павел Владимиров. „Сближихме се след едно пътуване за „Копа Италия”. Той беше организирал пътуването”, разказа още журналистът. „Беше емоционален, обичаше квартала си”, разказа още Владимиров.
15.01.2022, 13:43 часа
517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha