Не откриха нарушения на трудовата дисциплина във видинската болница при проверката, назначена от здравния министър

Не откриха нарушения на трудовата дисциплина във видинската болница при проверката, назначена от здравния министър Не откриха нарушения на трудовата дисциплина във видинската болница при проверката, назначена от здравния министър, научи агенция BulNews.
Лечебното заведение е оказало пълно съдействие на проверката, извършена от Главна инспекция по труда, каза директорът д-р Ивета Найденова.
Тя се състоя в края на миналата година по настояване на министъра на здравеопазването Асена Сербезова след протест на уволнени санитари от спешното отделение.
"Доклада от проверката, обаче е изискан от Министерството на здравеопазването, а не при нас. Нарушения в трудовата дисциплина няма. Всичко е съобразено законово и мисля, че в тази посока това не е единствената проверка, няма да има някакви санкции. Административни актове сме получили за това, че две от санитарките, които са освободени на 13 декември, на 8 декември са били произведени за секретарки на синдиката и имат синдикална защита."
Няма да се допусна неизпълнение на трудовите задължения, каза още д-р Ивета Найденова.
"В болницата се идва да се работи и не може да използват мен и ръководството на лечебницата като някакъв инструмент за постигане на други цели. Политически или синдикални."
Това не са единствените случаи на дисциплинарни наказания за миналата година, каза д-р Найденов. През миналата година такива са наложени на още на един шофьор, лекар, клинични лаборанти. Има дисциплинарно уволнена и друга санитарка.
16.01.2022, 09:28 часа
979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha