За пример: 80 % от жителите на монтанско село са ваксинираха с трета доза срещу COVID-19 /снимка/

За пример: 80 % от жителите на монтанско село са ваксинираха с трета доза срещу COVID-19 /снимка/ С трета доза за COVID-19 са ваксинирани почти всичките жители на монтанското село Пали лула.
Хората са предимно възрастни, но послушали съветите на лекарите и сами отишли да се имунизират. Заболели с коронавирус сега там няма, а от началото на пандемията досега има само един починал.
„Всяка година си слагам противогрипните и сега не се замислих и си сложих една, втора, трета“,„Преболедувах и знам какво е и затова реших да си сложа една, две, три дози“, разказват местните пред Нова телевизия.
В селото живеят 74 души, като само малка част от тях не са се имунизирали.
„Това са хора, които са лежащо и тежко болни и не могат да направят ваксинация, тъй като им е противопоказно за здравето“, заяви Ивелина Матева, кметски наместник на Пали лула.
Останалите се ваксинирали предимно при личните си лекари в Монтана и Враца.
„Не съм почувствала абсолютно нищо при слагането на ваксините, така че не е толкова страшно“,
„Естествено, че по-сигурно се чувстваме. Вярно е, че не трябва да се задължават хората, а всеки трябва да има отговорност към себе си и околните“, категорични са жителите на селцето.
„Да си помислят българите, защото сме на опашката и сме с най-много смъртни случаи. Да си помислят, много да си помислят и индивидуално да решат, че трябва задължително да се ваксинират“, съветват те тези, които все още не са се ваксинирали срещу опасната зараза.
Като образцово село, жителите му си търсят и нови съседи за десетките пустеещи къщи. Единственото условие обаче е те да са ваксинирани.
21.01.2022, 13:29 часа
1188 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha