Над 45 заглавия обогатяват фонда на библиотеката в Берковица /снимки/

Над 45 заглавия обогатяват фонда на библиотеката в Берковица /снимки/ На 21 януари, преди 18 години, България и Северозападът изгубиха един от най-достойните си хора. Радичков - смел иноватор, който не следва правила, а създава свои собствени по незабравим начин. Неговото творчество не би могло да бъде вкарано в рамки. Всяко негово произведение е нестандартно и уникално. Макар и творбите му да са трудни за превод, 37 държави са имали възможността да се докоснат до таланта му и неслучайно е номиниран два пъти за Нобелова награда за литература.
Библиотека "Йордан Радичков"-Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 45 нови заглавия на български автори, включили се със сборник с разкази в конкурса за Национална литературна награда на името на твореца през 2021 година. Произведенията на участниците ежегодно обогатяват литературния фонд на културната институция и са част от колекцията нови книги на съвременни български писатели.
Днес, повече от всякога, имаме нужда от Радичковата човещина и доброта, която брилянтно и майсторски авторът ни разкрива в своите неповторими творби и ни учи да бъдем човеци. Защото както самият той е написал: „Човек е дълго изречение написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки”.
22.01.2022, 09:49 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha