Община Враца предприема действия срещу бездомните кучета

Община Враца предприема действия срещу бездомните кучета Община Враца обяви обществена поръчка на стойност 75 000 лв. без ДДС за изпълнение на дейности за овладяване и намаляване на популацията на безстопанствени животни, и по-точно бездомни кучета, за 2022 г. 
Дейностите предвиждат залавяне на безстопанствени животни; извършването на ветеринарномедицински услуги и манипулации /обезпаразитяване - външно и вътрешно, ваксиниране и кастрация/, като изпълнителят на поръчката следва да транспортира кучетата до мястото за обработка и обратно или до приют.
Към настоящият момент Община Враца разполага с довършен през 2019 г. приют за безстопанствени животни, но той все още не е пуснат в експлоатация, поради което безстопанствените животни ще се връщат по местата, от които са взети след извършване на манипулациите, предмет на въпросната обществена поръчка.
Няма да се допуска връщането на третираните кучета в дворове на детски ясли и градини, училища, болници и в близост до площадки за игра на деца и автомагистрали.
Животните ще бъдат маркирани чрез татуиране на едното ухо с идентификационен номер или електронен чип и V-образно копиране на другото ухо, или друга видима ушна маркировка.
Съгласно Закона за защита на животните, закрилата им се изразява в опазване на техния живот, здраве и добро състояние, предпазването им от нехуманно, жестоко и особено жестоко отношение, осигуряване на подходящи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености, се казва в техническата спецификация към поръчката.
Крайният срок за подаване на заявки за участие в публичното състезание е 9 февруари.
22.01.2022, 14:14 часа
1752 1
Коментари

Едно нищо

22.01.2022, 17:49 часа
Безброй пъти се писа и се правиха акции за бездомните агресори , а сега - отначало и все едно голямо НИЩО , защото градът е общност от хуманоиди , предполага се , а който иска друго - да ходи в зоопарк. Там няма да го нападат бездомни популации.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha