РЗИ-Видин: Средно около 100 души са новозаразените за ден в областта

РЗИ-Видин: Средно около 100 души са новозаразените за ден в областта Апел общините на територията на областта да бъдат по-активни по контрола на спазване на противоепидемичните мерки отправят здравните власти.
"Колегите, тези от Агенцията и полицаите всеки ден правят проверки за спазване на мерките. Този апел го отпращаме ежедневно. Не са малко новозоразените, но не е същото положение, каквото е в големите градове. Засега успяваме от медицинска гледна точка в отделението. Надяваме се това да бъде пикът и да започнем да намаляваме случаите от другите седмици", заяви директорът на РЗИ-Видин д-р Венцислав Владински.
Средно около 100 човека на ден са новозаразените с COVID-19 в област Видин. Индексът на смъртност е 7.4 %, като данните бележат намаление. Данните бяха изнесени на заседание на Областен кризисен щаб на Област Видин за борба с коронавирус вчера.
"Ситуацията е такава, че на ден имаме 90-100 заразени на ден. Според Националния план, там се гледа заетостта на интезивните легла. При нас няма такава заетост. За другите - неинтензивните - там са заети една част, но има възможност за откриване на още. Нямаме пълно покритие на леглата както беше при предишната вълна на Делтата".
По информация на изпълнителния директор на МБАЛ "Света Петка" д-р Ивета Найденова 37 са били заетите легла в COVID-отделението вчера, като капацитета е до 92 легла.
22.01.2022, 14:49 часа
821 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha