Въвеждат режим на уличното осветление в Лом

Въвеждат режим на уличното осветление в Лом След Смолян, Поморие, Горна Оряховица и още над 50 населени места от днес и в Лом се въвежда режим на уличното осветление заради непосилните сметки за ел. енергия, съобщиха от администрацията в крайдунавския град.
Уличното осветление ще се включва от 18 ч. до 23 ч. и от 5 до 7 ч. Осветлението няма да се спира единствено на централните улици „Дунавска“ и „Славянска“.
Разходите на Община Лом в края на 2020 г. за изразходена ел. енергия са били 30 244 лв., а година по-късно, за декември 2021 г., сметката е 116 618 лв.
„За съжаление, както на много места в страната, сме принудени да въведем режим на уличното осветление в града, макар и това да е временна мярка, тя е неприятна за всички нас. Разпоредил съм строги мерки за икономия на ел. енергия във всички общински сгради, с изключение на детските градини. Общините се снабдяваме с ток на свободния пазар, както всички небитови потребители. Без финансов компенсаторен механизъм от страна на държавата за общините, на какъвто се надяваме, много трудно бихме се справили. Надявам се нашите съграждани да проявят разбиране“, заяви кметът д-р Георги Гаврилов.
24.01.2022, 16:45 часа
610 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha