Гастроентеролог: Консервите са опасни за хипертониците

Гастроентеролог: Консервите са опасни за хипертониците Гастроентерологът Лина Мурадова посочва, че рибните и месните консерви могат да бъдат опасни за хора с хипертония и бъбречни заболявания.
Експертът отбелязва, че консервираната храна съдържа много сол, която предотвратява разграждането на продуктите, но това може да бъде опасно за хора с хипертония и бъбречни заболявания поради задържане на вода в организма.
„Заради добавки, които дразнят стомашната лигавица, като доматено пюре, черен пипер на зърна, хората могат да получат обостряне на хроничния гастрит. Консервите не са продукт за всеки ден, те са за туризъм, пътувания или за райони, в които изобщо няма риба“, казва Мурадова.
Директорът на Самарския изследователски институт по диететика и диетотерапия, диетолог и доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург също казва, че консервите могат да бъдат опасни за хората.
„Прекалено сладките или солените консервирани храни са нездравословни, а съставките в тях не са просто ароматизираща добавка, а метод за консервиране. А със захарта идват много рискове за здравето". 
25.01.2022, 10:49 часа
609 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha