Петков преди Съвета по сигурността: Ще вземем най-отговорната национална позиция

Петков преди Съвета по сигурността: Ще вземем най-отговорната национална позиция Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Задачата на днешната среща е обстановката да бъде анализирана изцяло и да се дадат препоръки към Министерския съвет. Това заяви премиерът Кирил Петков.
„Представители на абсолютно всички служби за сигурност ще бъдат на срещата, както и военният министър. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точно препоръка към Министерския съвет. Минаваме абсолютно институционално, с пълна прозрачност, но и с ясни информации”, уточни премиерът. 
Петков също отчита повишаване на напрежението.
„Не бих казал, че дрънчи на война. Моята преценка е, че има ескалация. Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.
Той заяви, че ще бъде взета най-отговорната национална позиция, която ще е базирана на пълен анализ. „Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме, са национално отговорни”, каза още министър-председателят. 
Премиерът се обърна с призив към опонентите си: „Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, категоричен е Петков. 
25.01.2022, 09:03 часа
648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha