Кръв на пътя! Семейство пострада при катастрофа със софийски бус край Берковица

Кръв на пътя! Семейство пострада при катастрофа със софийски бус край Берковица Семейство е пострадало при катастрофа с бус край Берковица, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.
Пътният инцидент е станал вчера сутринта, около 7.25 часа, след ж.п. прелеза на „Йончови ханове“. Ударили са се джип "Ленд Ровър Витара" и товарен автомобил "Мерцедес Спринтер". До сблъсъка се е стигнало след като 60-годишният шофьор на леката кола, който пътувал към Берковица, загубил контрол над управлението заради несъобразена скорост. Той навлязъл изцяло в съседната пътна лента и се блъснал в движещия се по нея товарен автомобил "Мерцедес Спринтер" със софийска регистрация, управляван от 47-годишен столичанин.
При сблъсък са пострадали водачът на джипа и 61-годишната му съпруга. Двамата са транспортирани до местната болница, като мъжът е с комоцио, а жената – с комоцио и счупено ребро, като няма опасност за живота им.
Вследствие на катастрофата и по двете возила има значителни материални щети. 
Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. На водача на джипа е съставен акт по чл. 20, ал. 2 от ЗДвП.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на районното управление в Берковица, извършен е оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. "б", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

*Снимката е илюстративна 
25.01.2022, 10:38 часа
2718 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha