Катастрофа с патрулка спаси издирван престъпник в Бургас /снимки/

Катастрофа с патрулка спаси издирван престъпник в Бургас /снимки/ Двамата служители на Второ РУ в Бургас пометоха лек автомобил "Шкода" на ул. "Янко Комитов" пред мол "Галерия". Те са били с включени светлинни и звукови сигнали и бързали да се отзоват за съдействие при арест на криминално лице, задържано от техен колега, пише "Флагман.бг".
Заради катастрофата арестът не се е осъществил.
За щастие крими героят, заради който станало мелето, не е разбрал за готвената акция. Полицията продължава да е по петите му.  
Патрулката е ударила движещата се по улицата Шкода. Полицейският рейндж роувър е предприел ляв завой от забранено място. "Въпреки че са били с включени светлини и сигнали, предприетата маневра не е била правилна, тъй като не е имало достатъчно време да реагират останалите участници в движението", се казва в прессъобщение от областната дирекция на МВР-Бургас.
Полицейският автомобил е ударен в предната дясна половина. Той е бил управляван от жена. Заедно със своя колега е тествана за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел отрицателна проба. Съставен й е акт за нарушаване на ЗДвП. В закона ясно е посочено, че служебният автомобил има право да премине на червен светофар, когато се отзовава на сигнал, но безопасно, а в случая полицаите не успели да я осигурят и са допуснали ПТП с абсолютно нищо неподозиращ гражданин, уточняват от пресцентъра.

*Снимката е илюстративна 
25.01.2022, 16:39 часа
1000 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha