Борислав Колев натопи ломчанин за аферата "Хемус"

Борислав Колев натопи ломчанин за аферата "Хемус" Ломчанин бе посочен като основно действащо лице по схемата за пране на пари за магистрала "Хемус". Георги Георгиев от крайдунавския град бе уличен днес, когато съдът гледа мярката за неотклонение на единствения обниняем по случая - футболният съдия Борислав Колев. 
Парите за "Хемус са носени в чейндж бюро в София, след като са били теглени от банката. От там са били транспортирани до офиса на фирма "Булстрой груп ИГ", която е част от схемата, по която сумите са минавали от АПИ към 5-те кухи дружества, от чиито сметки са теглени. 
Борислав Колев заяви пред съда, че помага на разследването. Адвокатът му посочи, че Колев е разказал и за друг човек, замесен в схемата. При тегленето на парите с него бил и Георги Георгиев от Лом. Двамата носили саковете в чейндж бюрото на бул. "Христо Ботев", а после мъж с малко име Иван ги отнасял в Благоевград.
Данни от мобилните оператори показали, че Борислав Колев е бил в банката с пълномощниците на кухите дружества, после в района на чейндж бюрото, а след това и в Благоевград. 
Борислав Колев лежа близо 3 месеца в ареста. Софийският градски съд измени мярката му в домашен арест. 
Мярката може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд.
07.03.2022, 13:05 часа
1157 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha