Осем години затвор за рецидивист, опитал да изнасили баба във Врачанско

Осем години затвор за рецидивист, опитал да изнасили баба във Врачанско Районна прокуратура-Враца постигна осъдителна присъда спрямо 30-годишния Д.К., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него при условията на опасен рецидив престъпление по 152, ал. 3, т. 5, вр. ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и „б“, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.
Подсъдимият Д.К. е осъждан и е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.
През 2017 г. той бил признат за виновен от Областния съд-Вилдесхаузен в Германия за опит за изнасилване. След осъждането му в чужбина той следвало да бъде под наблюдение на компетентните власти за срок от 5 години и да участва в програма за подпомагане на сексуални насилници. Д.К. заявил на съответните немски органи нерегистриран адрес и се завърнал в България. Впоследствие извършил грабеж, като за това престъпление през 2019 г. бил осъден от Районния съд в Монтана.
През нощта на 10 октомври 2020 г. подсъдимият Д.К., с качулка и кърпа на главата, светейки си с фенер, влязъл в дома на 83-годишна жена от врачанско село. Нападнал я и се опитал да осъществи с нея принудителен полов акт. Пострадалата оказала съпротива. Успяла да вземе мобилния си телефон, избягала навън при съседите си, където потърсила помощ. Междувременно Д.К. напуснал чуждото жилище и се укрил.
Продължително време той е бил издирван от полицията, а след установяването му е бил задържан.
Делото срещу Д.К. се е провело по реда на съкратено съдебно следствие, при което той е признал всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт на прокуратурата. Наложеното наказание, което подсъдимият следва да изтърпи, е 8 години „лишаване от свобода“.
Осъдителната присъда може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд-Враца.
11.03.2022, 10:18 часа
815 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha