Млади певци от Монтана се върнаха с награди от национален конкурс

Млади певци от Монтана се върнаха с награди от национален конкурс

Млади певци от школата по изкуствата „Добри Христов“ в Монтана се класираха на челните позиции в Десетия Национален конкурс „Път към славата“ 2022 в столицата. Техен преподавател по вокал е Марианна Цолова. 
Във форума се включиха Емили Иванова, Николай Младенов, Роксана Петрова и Мила Емилова. За блестящата си певческа форма всеки от тях получи диплом за отлично представяне. Събитието се проведе в периода 11-13 март.
Най-малката от изявените възпитаници на Цолова - Емили, се представи в раздел Джаз и Evergreen и спечели бронзов медал. Същото отличие талантливото момиче взе и в музикалната категория Детска песен.
На Николай бе връчен диплом за златен дебют в разделите Поп и Рок песен. Роксана впечатли журито, отличавайки се в направленията Джаз и Evergreen и Мюзикъл. В тези категории ѝ бяха присъдени бронзови медали. Към колекцията от награди даровитата изпълнителка прибави и диплом за отлично представяне в раздел Поп пеене.
Тяхната преподавателка, също бе удостоена с диплом за висок професионализъм като вокален педагог.
Талантите от ОШИ имаха уникалната възможност да преживеят отново емоциите от изява на живо, участвайки в състезанието с даровити деца и младежи от цялата страна. За десета поредна година събитието е организирано с подкрепата на АРТ Център „Кърнолски“ под патронажа на Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители и с партньорството на Министерството на образованието и науката и съфинансирано от Национален фонд „Култура“. Форумът се състоя в Дома на Културата „Средец“, Национално Музикално училище „Любомир Пипков“ и Руския културно-информационен център.
През април участията на младите таланти от ОШИ продължават в чужбина. Те получиха покана да се изявят в Международния фестивал „Фонгет“ в курорта Анталия - Турция.

17.03.2022, 16:43 часа
519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha