Ексклузивно в BulNews: Хванаха кмета на врачанското село Лиляче да кара пиян, задават се нови избори

Ексклузивно в BulNews: Хванаха кмета на врачанското село Лиляче да кара пиян, задават се нови избори Кметът на врачанското село Лиляче е хванат да шофира в нетрезво състояние, научи ексклузивно агенция BulNews. Красимир Петров е спипан да кара личния си автомобил „Рено Меган“ с 1.96 промила алкохол. 
Случаят е от 24 март и бе оповестен в ежедневния бюлетин на областната дирекция на МВР. Самоличността на извършителя обаче остана в тайна от обществеността, до днес. По данни на полицията, 56-годишният мъж е спрян в селото в 00.15 часа и му е направена проба с дрегер. Уредът е отчел концентрация от 1.96 промила в издишания въздух, след което шофьорът е арестуван за 24 часа. 
Агенция BulNews се свърза с компроментирания управник, но той не пожела да коментира случая. Пред наш репортер Петров заяви само, че е дал кръвна проба за лабораторен анализ, но резултатите все още не са готови. 
Припомняме, че Красимир Петров застана начело на Лиляче на последните избори през 2019 г. Той беше издигнат от ВМРО и победи на балотаж предишния кмет Цветослав Цветков. 
Според действащото законодателство шофирането с алкохол над 1.2 промила е криминално престъпление. Ако резултатът от дрегера бъде потвърден, Красимир Петров ще трябва да отстъпи стола си в кметството и да бъдат проведени нови избори. По неофициална информация в момента бивш депутат прави всичко възможно да потули случая и да не се стигне дотам.
 
31.03.2022, 11:30 часа
8678 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha