Първо в BulNews! Разследват Валери Попов за незаконно строителство в Козлодуй

Първо в BulNews! Разследват Валери Попов за незаконно строителство в Козлодуй Един от представителите на Българската социалистическа партия в Козлодуй Валери Попов е разследван за незаконно строителство, научи ексклузивно агенция BulNews.
Според обвиненията бившият вече общински съветник е изградил абсолютно незаконно къща в скъпия квартал в Козлодуй без нужните проекти, разрешителни
Валери Попов става известен още по време на управлението на бившия кмет на Козлодуй господин Торбов със своите опити да задоволи частните си интереси пред тези на гражданите на Козлодуй. Успява да се сдобие с апетитни имоти. Без да се свини, е сключил поне 5 сделки с Общината за отстъпени права на строеж на цена от 46 лв. на кв.м. и то за общински терени, намиращи се в центъра на града, които да бъдат построени с търговска цел. 
Запознати граждани и представители на община Козлодуй твърдят, че част от въпросните търговски обекти започват да се строят още преди да е готово разрешителното за строеж и да е минал 14 дневният срок, в който трябва да се приведе строителната площадка в съответния вид според изискванията на българското законодателство.
Некомпетентността на Валери Попов в местното управление на община Козлодуй проличава от редица негови изказвания по време на мандата му, които показват непознаването на нормативната уредба, Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и липсата на елементарни познания  на законите в страната. Най-вероятно това е и причината той да не бъде издигнат като кандидат за общински съветник от Българска социалистическа партия.
01.04.2022, 16:44 часа
6421 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha