Одобриха ваксините „Синовак“ и „Синофарм“

Одобриха ваксините „Синовак“ и „Синофарм“ Две ваксини срещу варианта Омикрон на коронавируса, разработени от китайските компании „Синовак“ и „Синофарм“ , бяха одобрени за клинични тестове за евентуалното ми прилагане като бустерни дози в Хонконг, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на „Синофрам“.
Учените по целия свят се надпреварват да разработват подобрени ваксини срещу Омикрон на фона на данните, че антителата, създадени от базираните на по-старите варианти на коронавируса ваксини, показват слаба активност за неутрализиране на силно заразния вариант.
Одобрените днес за клинични тестове ваксини съдържат инактивиран или „убит“ Омикрон вирус. Те са сходни с двете ваксини на „Синофарм“, които се използват в Китай, и ще бъдат тествани при възрастни, които вече са получили две или три дози ваксина, съобщи „Чайна нешънъл биотех груп“, компанията майка на „Синовак“ и „Синофрам“.
Компанията не оповести подробности кои точно ваксини са включени в тестовете и колко участници ще включват те.
Китайско изследване показа, че четвърта доза на ваксината на „Синофарм“ BBIBP-CorV не е повишила значително нивото на антитела срещу варианта Омикрон, след като е била поставена шест месеца след трета бустерна доза с обичайна двудозова ваксина.
Тъй като четвъртата доза не възстановява нивата на антитела до степен, близка до пиковите нива след третата доза, изследователите смятат, че разработването и прилагането на нови ваксини би представлявало по-добра алтернатива за бъдещи бустерни ваксинации.
16.04.2022, 16:33 часа
463 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha