Бойко Борисов: Цялата енергетика е дадена на 2 офшорки

Бойко Борисов: Цялата енергетика е дадена на 2 офшорки Цялата енергетика на България е дадена на две офшорни компании, заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки Меморандума за разбирателство на брифинг в централата на партията.
„Това са ядрена енергия, централно отопление, маришкия басейн – на две офшорки. Защо ли? Защото там се крият пари. Преди журналисти много търсеха офшорки, ама сега като намериха на Асен Василев, какво? Нищо? Това са добри офшорки явно“, заключи Борисов.
И попита: "Разбирате ли за каква чудовищна далавера става въпрос? Висша степен за корупция за милиарди? Заробване на България докато я има!“
"Нужно е национално съгласие, и президентът Радев има водеща роля, за да се измъкнем от кризата. Това правителство са царе да разточителстват пари", заяви експремиерът.
"В момента изтеглят безлихвените заеми, за да ги направят заеми с лихва. 1% лихва, на Киро Ананиев му побеля косата. Не разбирате ли, че тези хора ви ограбват и когато си тръгнат, няма да има кой да ви помогне, продължи лидерът на ГЕРБ. И обясни, че в последствие трябва да има такова затягане на коланите, че не знаел кой ще се хване. Преди месец и половина призовахме да се намалят ДДС на хляба и на горивата, да им помогнат с торовете - нищо, нула", заяви Борисов.
"Като видях правителствени самолети летят Варна, Сочи - цели ескадрили. Да не би те да са помогнали за моряците - единственият, който няма принос, е Кирил Петков. По моите познания Сочи се намира в Русия", коментира той.
Октомври месец им казахме как на българите няма да им се вдигне тока - работодателите и синдикатите го разбраха за 6 минути. А те 6 месеца грабят. И от сутринта чувам, как ще направят същото, възмути се Борисов.
"Свидетели сме на поредица от лъжи от премиера за компанията Gemcorp от самото начало", критикува депутатката Десислава Трифонова. И благодари на министъра на енергетиката, че за 24 часа им е предоставил меморандума за разбирателство.
"Това е прозрачност, а Лорер месеци наред ни праща друг договор, включи се и Борисов, визирайки договора за електрически коли. Тази офшорка е свързана с офшорки на Кайманите и Женева, говорим за верига от офшорки, а ние обвързваме нашата енергетика с капитали, чиито произход не знаем", продължи Трифонова.
"Цялата българска енергетика е дадена на две офшорки, включи се и бившият министър Делян Добрев. Той обясни, че има не намерение за инвестиции, а споразумение. В него е записано, че страните имат намерение да съфинансират дейности. Кой избра тези две офшорки, за да съинвестира държавата с тях в енергетиката", попита Добрев. И даде пример за съфинансиране на проекти в "Марица Изток", където земята е държавна, както и в интерконектора с Гърция, в "Топлофикация - София".
19.04.2022, 13:30 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha