Ексклузивно в BulNews! Гръмна трафопост на ЧЕЗ във Враца, линейка лети към София /снимки/

Ексклузивно в BulNews! Гръмна трафопост на ЧЕЗ във Враца, линейка лети към София /снимки/ Млад служител на ЧЕЗ е пострадал при трудова злополука във Враца, научи ексклузивно агенция BulNews. 
Инцидентът е станал към 15.30 часа вчера. Гръмнал е трафопост в района на спортен комплекс „Христо Ботев“ в града. По това време там е имало екип от 4-ма служители на електроразпределителното дружество. Те трябвало да синхронизират захранването от подстанция 1 към подстанция 2. На първото място обаче някой не си свършил работата и не било подадено напрежение. След като единият служител се опитал да задейства механизма, известен като съединител, който трябвало да осъществи връзката, се образувала волтова дъга. 
Пострадал е 28-годишният Мартин Дамянов. Той незабавно бил откаран от колегите си към спешния център. Там медиците констатирали около 2% изгаряния в областта на врата на младежа. Тъй като във Враца няма специалисти в тази област, той е откаран с линейка към клиниката по изгаряния към столичната болница „Пирогов“. 
ОТ ЧЕЗ потвърдиха пред медията ни за случая. От пресцентъра на електроразпределителното дружество съобщиха, че служителят им е в добро състояние и се очаква да бъде изписан до няколко дни. 
Инспекцията по труда е уведомена за случая и вече е започнато разследване на причините, довели до инцидента. 
29.04.2022, 10:48 часа
8782 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha