ПРАЗНИК НА МЕДА 2022 събира пчелари, занаятчии и гости в новия Информационен център на ДП РАО

ПРАЗНИК НА МЕДА 2022 събира пчелари, занаятчии и гости в новия Информационен център на ДП РАО След едногодишна пауза заради ограниченията за обществени събития, наложени от пандемията от COVID-19, ПРАЗНИК НА МЕДА 2022 отново събира производители на мед и пчелни продукти от региона и съседни центрове с традиции в пчеларството, представители на български занаяти и приложно изкуство и гости. Тринадесетото издание на Празника, който е  съвместна инициатива на ДП „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона на Козлодуй, ще се проведе на 13-ти и 14-ти май в познатия формат, но в променена среда – в новооткрития Информационен център по извеждане от експлоатация. В двудневната програма на събитието са предвидени традиционното изложение на полифлорен мед, пчелни продукти, сертифицирана авторска изработка на лечебни и козметични изделия на основата на пчелни продукти, както и дегустация на различните видове мед. Гостите ще имат възможността да опитат и сладкиши, приготвени с кехлибареното природно богатство и майсторството на жените от пенсионерски клуб „Турлашка махала“. 
Посетителите на Празника ще видят и колекции от художествени предмети, изработени в духа на българските занаяти – традиционни тъкани,  рисувано стъкло и декупаж, ръчно изработени свещи и бижута и др. 
Грънчарското колело на майстор Куман Жеков от врачанския Етнографски комплекс ще покаже на живо магията на работата с глина и процеса по създаване на съдове от историческа, антична и битова керамика, а майстор грънчарят и председател на Северозападната задруга на майсторите на стари занаяти ще подари на любознателните гости беседа за историята на керамиката по българските земи. 

ПРАЗНИК НА МЕДА 2022 очаква своите гости на 13 май, петък от 11:30 до 18:00 часа в Информационен център по извеждане от експлоатация. Вторият ден на изложението ще продължи в часовия диапазон 9:00-16:00 часа на 14 май, събота. Допълнителна информация можете да получите на тел.: 0973 8 00 96, 02 9035 401, както и на място в Информационния център на ДП РАО.
04.05.2022, 15:55 часа
752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha