Врачани пропищяха от „Холсим“: Помощ, обгазяват ни!

Врачани пропищяха от „Холсим“: Помощ, обгазяват ни! Врачани потърсиха помощ от РИОСВ заради обгазяване от циментовия завод „Холсим“ в село Бели извор, научи агенция BulNews. 
Сигналът е подаден в края на април на дежурния телефон на екоинспекцията от живеещи на улица „Три уши“ в областния град. По думите на хората, обгазяването се усеща вечер и през нощта от 21 до 5 часа.
По данни от автоматичната измервателна станция „ЖП Гара”- Враца, за периода от началото на годината до 27 април няма регистрирани превишения на средночасовите норми на показателите, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: серен диоксид, азотен оксид и диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид и озон.
На база представени и оценени в РИОСВ-Враца месечни доклади от „Холсим“ за оценка на резултатите от проведени собствени непрекъсната измервания за емисиите на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух, не са установени превишения по отношение на контролираните замърсители.
По тези причини екоинспекторите не взели под внимание оплакванията на врачани. 
 
10.05.2022, 08:40 часа
3697 1
Коментари

10.05.2022, 09:55 часа
Смешно е да се цитират "собствени непрекъснати измервания" на завода, който спестява от пречиствателни съоръжения.Мястото на което измерва РОСВ няма връзка с естествените въздушни течения. Мерят там където няма нищо и ... естествено всичко е "ОК"!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha