Великобритания разследва предаване на хепатит от животни на деца

Великобритания разследва предаване на хепатит от животни на деца Случаите на остър хепатит с неизяснен произход при деца са около 300 в редица държави. Във Великобритания потвърдените болни са 163. Властите разследват предаване от кучета.
Проучванията връщат лентата отпреди пандемията и изследват какво са яли и какви лекарства са приемали по време на пандемията. Хепатитът предизвиква сериозни чернодробни възпаления при малчуганите.
13% от заразените деца са стигнали до чернодробна трансплантация. Голям процент от боледувалите имат домашен любимец вкъщи или са контактували с такъв. Според медиците все пак е малка вероятността за предаване от кучета. Вече беше изключен варианта причината за хепатит е ваксинация. Смята се, че се дължи на аденавирус или отслабен имунитет. До момента няма заразени възрастни, а заразените деца са под 5-годишна възраст, а заболяването се развива светкавично.
Сред симптомите са потъмняване на урината, изсветляване на изпражненията, пожълтяване по тялото, висока температура и отпадналост.
10.05.2022, 11:48 часа
567 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha