Ученици заеха ръководни позиции в АЕЦ "Козлодуй" за ден /снимки/

Ученици заеха ръководни позиции в АЕЦ "Козлодуй" за ден /снимки/ На 10 май ръководните позиции в АЕЦ „Козлодуй” бяха поверени на 10 ученици по време на 20-то издание на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. 
С включването си в проявата, чието мото през 2022 г. е „Силата на един екип”, младите хора се убедиха, че зад успехите на най-голямата електропроизводствена компания на България стои отличната координация на добре сработения колектив от висококвалифицирани и мотивирани експерти.
В ролята на мениджъри в атомната електроцентрала за един ден бяха ученици от Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов” (Козлодуй) и възпитаници на козлодуйското средно училище „Христо Ботев”. Те споделиха отговорностите и напрегнатия ритъм в ежедневието на ръководителите на атомната централа, видяха динамиката в работата на индустриално предприятие от такъв мащаб, придобиха нови знания и умения. В работния им график бяха включени конкретни дейности, специфични за съответните позиции, както и тренинг за развитие на мениджърски умения. Гимназистите имаха възможност да се запознаят със стипендиантската и стажантската програма на АЕЦ „Козлодуй”, чиято цел е да осигури подкрепа за ученици и студенти в пътя им към кариера в ядрената енергетика. Те посетиха и важни обекти на площадката – командната и машинната зала на 6 блок и Откритата разпределителна уредба. 
В края на деня младежите си тръгнаха със специални сертификати за своето участие в инициативата „Мениджър за един ден”, заредени с много положителни емоции и с вдъхновението от нагледния пример за професионална реализация и успешно кариерно развитие в атомната централа.
10.05.2022, 16:23 часа
849 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha