Тийнейджъри от Враца тръгват на "Лов на истории" за Христо Ботев

Тийнейджъри от Враца тръгват на "Лов на истории" за Христо Ботев Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца отбелязва Ботеви дни 2022 с нова игра за тийнейджърите от града. Събитието се организира за втора година, като играта е аналогична на „Лов на съкровища”. Тя е за ученици от 7 до 12 клас. 
Поради силния интерес на участниците от предишните издания на "Лов на истории" по случай 3-ти март, библиотечните специалисти се заеха да направят една по-разширена и още по-забавна версия на играта, с която да отбележат Ботевите дни тази година. 
Играта “Ботев оставя следи и днес” е с предварително записване и ще се реализира в периода 27 май - 2 юни. Целта е учениците да научат любопитни факти за славния поход на Ботевата чета и да открият значими за историята на града ни места, за чието съществуване може и да не подозират. 
В продължение на 7 дни участниците ще се впуснат в „лов“ на факти и случки, разказани от съвременници на събитията от пролетта на 1976 год. Преминаването от една история към друга ще се случва след решаване на различни по характер загадки. От участниците не се изисква никаква предварителна подготовка, а само много любов към главоблъсканиците и умения за разгадаването им чрез модерните средства за комуникация и достъп до информация. 
А докато са по следите на историята от родния край, самите участници ще създават история – тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават докато са по следите на Ботев и четата му.

Как да участвате?
Съберете отбор от 3 участници и попълнете онлайн формуляра, който ще намерите тук: https://rb.gy/tbegv1
Преди това измислете име на отбора и девиз (мото), изберете си капитан. Посочете и телефон с инсталиран на него Viber, необходим за получаване на инструкции. Помнете, че можете да използвате интернет като източник на информация, както и помощ от ментор (вашият учител) или библиотекар.

Как се играе?
Играта е с продължителност 7 дни (27 май – 2 юни), в които участниците се впускат в „лов“ на 5 истории, свързани с Христо Ботев, неговата личност, творчество и дело. На 27 май (петък) ще бъде даден старт на играта. Тогава участниците ще получат следата, която ще ги отведе към първата история, а до следващия четвъртък имат време да „уловят“ и другите 4 истории. За да продължат напред, трябва да отговорят на един въпрос, свързан със съответната история – със снимка, кратко видео, презентация, рисунка или както подсказва въображението.
Играта приключва на 2 юни (четвъртък) в 18 ч. За край се счита изпратен отговор на въпроса от последната история, а до 10 юни очакваме по интересен начин да разкажете историята на търсенето, било то във видео, презентация или кратък разказ, казаха от библиотеката.

Награди
Освен удоволствието от играта, всеки участник ще получи и подарък от библиотеката.
 
12.05.2022, 14:03 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha