Полицаите блокирали бодикамерата, преди да ударят турския тираджия

Полицаите блокирали бодикамерата, преди да ударят турския тираджия Полицаите, ударили шофьора на турския ТИР, най-вероятно са имали в патрулката си специално устройство, което блокира бордовото наблюдение, съобщи вчера вътрешният министър Бойко Рашков по време на блиц контрол в комисията по вътрешен ред на парламента. 
Преди месец 52-годишният Мусхин Казан разказа пред турски медии, че български полицай му е ударил шамар, след като шофьорът отказал да им даде пари "за супа и кафе".
Бойко Рашков заяви, че идеята на МВР за масовото въвеждане на бодикамери, които да следят гледната точка на полицая, е била подкрепена от случая с бития шофьор на ТИР. 
"Най-напред при противоречие при интересите на проверящия и проверявания лесно ще се възстанови кой как е постъпил, особено когато има конфликтни ситуации. Случаят с турския шофьор на ТИР беше поводът да разпоредим проверка в тази посока. Установили сме, че записът, който е направен, тъй като в колата има записващо устройство, точно в момента какво е правил полицаят там - е изтрит. Точно този запис", каза вътрешният министър. 
От думите му стана ясно, че преди около десет дни в МВР е започнало ново съдебно разследване по подобен сигнал и във Варна са били задържани двама полицаи с подобно провинение.
"При задържането им в колата откриват специално техническо устройство, което на практика елиминира бодикамерите. Тоест полицаите, грубо казано, са намерили начин да се отърват от тази форма на контрол. Сега сме се насочили в посока елиминирането на проблема", заяви Бойко Рашков. 
12.05.2022, 14:18 часа
684 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha